Старозагорка завоюва две шампионски титли на Европейско първенство по канадска борба

54

Старозагорката от СК за сляпо-глухи „Августа – Стара Загора“ Ангелина Кръстева спечели две шампионски титли на ХХIV Европейско първенство по канадска борба за хора с увреждания. Надпреварата се проведе в Букурещ, Румъния, в националния отбор на България бяха включени още три старозагорки, а Кръстева мереше сили в категория „жени с увредено зрение“. За отбелязване е, че в шампионата взеха участие над 500 състезатели от 27 европейски държави.

Донка Йовчева и Дарина Сурчева спечелиха бронзови медали на дясна ръка в категория „жени-ветерани“, а на лява ръка се класираха на четвърто място. Тилка Кайрякова от своя страна завоюва две вицешампионски титли в категория „жени с увреден слух“. Освен това дебютантката на отбора – Дарина Сурчева, се състезава и в категория „жени“, където на лява ръка зае пето място.

„Изключително съм доволна от представянето на състезателките ни и ги поздравявам за постигнатите успехи. Нека запазят високия спортен дух и хъса за победа, които имат, и най-вече да бъдат здрави! Канадската борба е чудесен спорт, който дава възможност на хора от всяка възраст и без никакви ограничения да участват активно в него. Дано с нашите успехи привлечем вниманието на повече млади хора към нашия любим спорт“, категорична бе шампионката.

(СН)