Старейшините единодушно подкрепиха създаването на Регионален иновационен център в Стара Загора

181
В сдружението ще участват УМБАЛ "Киркович", Тракийският университет и още две болници

С 49 гласа „за“ общинските съветници днес единодушно подкрепиха предложението за създаването на сдружение с нестопанска цел – Регионален иновационен център. Точката бе единствена от извънредното заседание на старейшините, което продължи точно седем минути. Центърът ще има възможност да кандидатства за финансиране по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“, а крайният срок за кандидатстване е 20-и януари. Дейността му ще бъде насочена към изграждане и развитие на нова научноизследователска инфраструктура, фокусирана върху диагностиката, оценката и лечението на пациенти със социално значими заболявания чрез прилагане на иновационни методики, неприлагани досега в страната. В проекта ще участват Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“, Тракийският университет, МБАЛ „НиаМед“ и Специализираната акушеро-гинекологична болница за активно лечение в Сливен. Лично директорът на Университетската болница в Стара Загора проф. Йовчо Йовчев присъства на заседанието на Общински съвет Стара Загора.

По време на извънредното заседание клетва положи новият общински съветник Нели Калнева, която влиза на мястото на новоизбрания зам.-кмет Милена Желева

Днешното извънредно заседание на местния парламент стартира с полагането на клетва като общински съветник на Нели Калнева от листата на ГЕРБ, която влиза на мястото на новия зам.-кмет Милена Желева. Общински съвет Стара Загора ще заседава отново на 30 януари, когато е планирана редовната януарска сесия.

Живко ИВАНОВ