Стара Загора стана част от класацията за най-късметлийските градове в България благодарение на Спортния тотализатор

697
В събота вечер под Аязмото често се чуваше "Спорт тото сбъдва мечти!"

Световната шампионка в сектора за троен скок от Тампере, Финландия, Александра Начева и шоуменът Део връчиха ключовете за последен модел „Форд Екоспорт“ на 37-годишния старозагорец Ивайло Иванов във втория ден на Балканиадата под Аязмото. Любопитно е, че гордият собственик се оказва истински късметлия, защото решава да пусне, съвсем случайно, изпаднал от вестника рекламен фиш на Българския спортен тотализатор (БСТ). „Само един фиш, а ми донесе нова кола! Добре че проявих характер и регистрирах талона“, бе откровен пред хилядната публика Ивайло. Той сподели, че страшно обича да пътува и отдавна мечтае за нов автомобил, за да се радва още по-пълноценно на хобито си.

Освен него още един щастливец от Стара Загора яхна „Форд Екоспорт“ от 52-рия тираж. 29-годишният Петко Петров видял от свой колега, че е постоянен в тотото и решил да опита късмета си, като пуснал фиш за 6/49, „заковавайки“ само две колонки. В първата попълнил любимите си числа, а във втората – произволни. И… печалба! Петров с усмивка прие шегите на Део, че Стара Загора става част от класацията на Спорт тото за най-късметлийските градове в България и заяви, че вече се цели в джакпота от над 5 млн. лева.

Део пък не пропусна да изтъкне, че Българският спортен тотализатор е силно свързан със спорта и е единственият държавен оператор, финансиращ 100% родния спорт и спортните федерации. „Тази мисия е изключително важна, тъй като спортът е едно от най-привлекателните лица, с което България се представя пред света. Само през 2017 г. БСТ е подкрепил българския спорт с близо 54 млн. лв.“, категоричен бе русокосият водещ.

Всички зрители на Балканския шампионат имаха възможност да участват в специално организирана за събитието тото томбола, от която си спечелиха страхотни награди. Те бяха изтеглени от световната шампионка Александра Начева и Део ръчно в… първата „телена“ сфера, която е ползвал тотализаторът! А топките бяха толкова леки, че вечерният бриз ги местеше по масата, докато не бяха укротени в нарочна… купа. Шоуменът припомни на спортните фенове, че джакпотът в играта „Тото 2 – 6 от 49“ за неделя е изумителните 5 млн. и 300 хил. лв. Колкото до леките автомобили и другите парични бонуси до 120 хил. лева във Втори Тото Шанс на играта „Тото 2 – 6 от 49“, то случилото се в съботната вечер под Аязмото бе достатъчно красноречиво…

(СН)