Стара Загора се размина с паднали клони и дървета от снощната буря

237
Щети в Стара Загора

В Червен бряг са изпочупени стотици коли, в Разградско е било спряно движението на влаковете

С паднали дървета на няколко улици и скъсан кабел на уличното осветление се размина Стара Загора след бурния вятър и дъжд снощи. На безплатния Горещ телефон на Общината – 0800 157 37, са подадени близо 15 сигнала. Граждани са сигнализирали за паднали дървета и клони на кръстовището между ул. „Ген. Гурко“ и ул. „Поп Минчо Кънчев“, ул. „Х. Д. Асенов“ No 115 и на бул. „Славянски“, до кръговото кръстовище с бул. „Св. Патриарх Евтимий“.

Получен е сигнал и за волтова дъга, както и за висящи телекомуникационни кабели, вследствие на паднали клони и силния вятър.

„Веднага след получаване на сигналите екипи на Община Стара Загора са отреагирали за премахване на падналите клони“, информира Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи“. Община Стара Загора е отстранила щетите, за които има правомощия, а останалите сигнали са били насочени към компетентните органи, като на гражданите е върната обратна информация.

Бурята е причинила щети в десетки градове и населени места.

Снощи в 21:00 часа е било преустановено движението на влаковете в участъка от Разград до Каспичан заради нанесени сериозни щети по контактната мрежа, съобщиха от НКЖИ.

Движението е било възстановено в 02:30 часа тази сутрин.

В Червен бряг унищожителна градушка е изпочупила стотици коли, прозорци и покриви

Най-силно е пострадал град Червен бряг и околните села. Там е паднала градушка с големината на юмрук, продължила между 15 минути и половин час. Изпочупени са стотици коли, прозорци, покриви, изолация, на места е унищожена селскостопанската продукция.

Няма информацията за пострадали хора, но щетите върху имуществото са доста сериозни, заяви пред БНР кметът на Червен бряг Цветан Костадинов.

(СН)