Стара Загора се прощава със свой знаков журналист

1190
Надяваме се, че Христо, който ни гледа отгоре, тази вечер е щастлив, че за пръв път журналист стана носител на престижната награда

Без време ни напусна един от най-известните старозагорски журналисти Христо Христов – през годините кореспондент на вестниците „Стандарт“, „Монитор“, „Телеграф“, до последно репортер на „Старозагорски новини“.

Христо си отиде покосен от коварна болест, с която се бореше мъжки и въпреки страшната дигноза, не спираше да бъде публикува, да търси и открива новини. Всеки път с нов ентусиазъм, след поредната химиотерапия.

Трудно е да пишеш за колега, с когото си работил над 30 години заедно, с когото си се борил срещу недъзите на нашето съвремие, с когото си се радвал на успехите на своите съграждани, с когото си делил неволи и радости в бранша.

Още по-трудно е да повярваш, че Христо вече никога няма да отвори вратата на редакцията ни.

След него вече нищо няма да е същото, защото има незаменими хора и Христо е един от тях. Незаменим заради актуалното си журналистическо перо, заради голяма си душа, заради добротата която раздаваше на всички, заради готовността си да помага безкористно.

Благодарим ти за подкрепата, за дългогодишната ни съвместна работа и приятелство Христо! Казваме ти довиждане, а не сбогом, защото знаем, че ти пак ще бъдеш с нас, ще ни гледаш там отгоре, ще ни критикуваш и поощряваш.

Светъл да е пътят ти Христо!

„Старозагорски новини“ изказва най-искрени съболезнования към опечаленото семейството, към адв. Йорданка Малешкова, която направи и невъзможното да спаси любимия си съпруг, баща и дядо.

Поклон!