Стара Загора е домакин на годишна среща на Асоциацията на предприятията от градския електротранспорт

246

Общинско дружество „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД, Стара Загора ще бъде домакин на ежегодното заседание на Асоциацията на предприятията от градския електротранспорт в България (АПГЕТ). Това съобщи за медията ни управителят на дружеството Георги Станчев. Събитието ще се състои утре, 25 ноември, в сградата на „Тролейбусни и автобусни превози“. Това е първо заседание на асоциацията от 2 години насам. Заради усложнената пандемична обстановка през 2020 г. миналогодишната среща на сектора не се е състояла.

В дискусията по проблемите и предизвикателствата на електротранспорта ще се включат председателят на сдружението Иван Костов, председателят на Управителния съвет на клъстер „Електромобили“ Илия Левков, Евгени Ганчев – изп. директор на столичен електротранспорт, представители от Враца, Русе, Плевен и Бургас, търговци и производители.

Гостите ще имат възможността да се запознаят с базата, развитието и приоритетите пред общинско дружество „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД – Стара Загора. По време на съвещанието ще бъдат очертани проблемите, пред които електротранспортът е изправен, както и иновативните решения за подобряване на услугата. Георги Станчев ще презентира на участниците в заседанието перспективите, които носи създаденият учебен център към „Тролейбусни и автобусни превози“ – четвъртият в страната след София, Варна и Пазарджик.

Припомняме, че Стара Загора е един от малкото градове в България, в който общественият транспорт ползва изцяло нови автобуси и тролейбуси след спечелени европейски проекти. Автопаркът на старозагорското общинско дружество предстои да бъде допълнен с 33 броя нови електробуси. Първите от тях се очакват в началото на идната година.

Живко ИВАНОВ