Средната заплата в „Арсенал“ АД достига 1600-1700 лева

364

Това е близо с 15% над средната РЗ за бранша и с повече от 10% над средната за фирмите в Старозагорска област.

„При третото за годината увеличение на трудовите възнаграждения в „Арсенал“ АД, от 1 август, средната работна заплата ще достигне 1600-1700 лева, близо с 15% над средната работна заплата в отрасъл „Преработваща промишленост“ за страната и с над 10% от средната работна заплата за фирмите в Старозагорска област. Тази политика за повишаване на доходите ще продължим да развиваме в интерес на нашите служители и работници“, заяви Янко Костадинов, директор „Финанси и икономика“ в дружеството.

„Финансовото и икономическото състояние на „Арсенал“ АД е много добро. Продукцията на дружеството има сигурни пазари, а дългосрочните договори гарантират работата му в следващите две години“, допълни той. Това дава възможност на ръководството да провежда амбициозни инвестиционна и социална програми, които винаги са били важна част в корпоративната политика.

„Производството е обезпечено с необходимите суровини и материали, продължаваме да инвестираме в подобряването на технологичното обезпечаване на индустриалната ни база. За подобряване на енергийната ефективност предстои да бъде изграден фотоволтаичен парк с мощност 35 Мегавата, което ще обезпечи нужната електроенергия за близо осем месеца от календарната година и частично за останалите четири. Всичко това ще направим със собствени средства“, сподели още Янко Костадинов. По думите му е постигната договореност с MASTERHAUS арсеналци да ползват до 10% отстъпка при покупка на стоки от търговската верига. В момента се изяснява техническа процедура как това ще се извършва. За работещите в дружеството тази възможност е още една придобивка, част от фирмения социален пакет.

И още една добра новина за арсеналските работници и специалисти. От 1 август 2022 година „Арсенал“ АД осигурява безплатен транспорт за работещите в дружеството, пътуващи от населените места в община Павел баня до Казанлък. Безплатният транспорт се изпълнява ежедневно от петък до понеделник за работещите на 8-часов работен ден, първа и втора смяна.

Специализираният превоз се извършва по два маршрута. Първият маршрут е: Осетеново – Манолово – Александрово – Тъжа – Търничени – Габарево – „Арсенал“ АД – Казанлък. Вторият маршрут е по линията: Павел баня – Скобелево – Асен – Горно Сахране – Долно Сахране – „Арсенал“ АД – Казанлък. Подробните разписания могат да се видят на фирмения сайт: www.zakazanlak.bg <http://www.zakazanlak.bg>. Транспортът покрива над 90% от населените места в община Павел баня.

Това е поредната социална придобивка за работещите в „Арсенал“ наред с ежемесечните ваучери за храна от 200 лева, по-евтиното столово хранене, безплатна почивка на море, грижа за децата на младите семейства, здравеопазване и редица други предимства, които ползват работниците, специалистите и служителите на дружеството.