Специални плакети за спечелената Адриатическа лига получиха баскетболистките на „Берое“

167

Женският баскетболен отбор на „Берое“ за втори път в историята си спечели Адриатическата лига. Във финала на турнира, който се игра в Стара Загора, българският тим се наложи над тимa на „Будучност“ (Черна гора).

„Вие имате честта да сте част от историята на женския баскетбол в Стара Загора“, заяви днес по време на срещата с ръководството и отбора на БК „Берое – Стара Загора“ ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. От думите й стана ясно, че тя лично е присъствала на финалния мач, който се игра в обновената зала „Стара Загора“, и е подкрепяла зеления тим. „Изключително горда съм, както всички старозагорци, за невероятната игра, която показахте, за вашата борбеност и характер“, допълни Чахова.

Зам.-кметът изказа благодарност към състезателките, треньорския екип в лицето на Таня Гатева и Неманя Ламбергар, членовете на Управителния съвет, както и към основния спонсор на тима фирма „Градус“, и лично към собственика на фирмата Иван Ангелов. Красимира Чахова припомни, че само преди дни баскетболистките на „Берое“ спечелиха и Купа България.

„Знам колко много израснахте за последните години като отбор. През годините вие, благодарение на треньорите и вашите поддръжници, постигнахте екипност. И с гордост днес ние може да се изправим пред Вас, за да изразим нашата благодарност към Вашия неуморен труд“, каза на баскетдамите зам.-кметът Иванка Сотирова, която сподели, че помни първите стъпки на тима.

Президентът на клуба Валентин Тотев не скри радостта си от втората поредна спечелена купа на отбора от началото на сезона и си пожела „Берое“ – жени, да успее да стане и шампион на България през тази година.

Всяка една от баскетболните дами получи плакет за високи спортни постижения, грамота и подарък от Община Стара Загора. Специално изработените статуетки бяха под формата на баскетболна топка. Отличени бяха още треньорът Таня Ганева и помощник-треньорът Неманя Ламбергар. Жест на признателност получиха още основният спонсор Иван Ангелов, президентът на клуба Валентин Тотев, изпълнителният директор Иван Николов и членовете на Управителния съвет.

(СН)