След успех в Плевен стрелците на „Балиста“ си осигуриха финал на Държавния шампионат

84

Стрелците от Спортния клуб (СК) по ловна стрелба „Балиста“ – Казанлък, си осигуриха участие на финалите на Държавното първенство на БФТДТС. Успехът стана факт, след като състезателите от Града на розите се представиха отлично на втория полуфинал. Надпреварата се състоя в Плевен през миналия уикенд – 4 и 5 юли.

При жените в дисциплината „скийт“ Татяна Рачева завоюва среброто, докато при кадетите победител стана Тони Тодоров от казанлъшкия тим. На крачка от медалите – с четвърто място при мъжете, пък завърши Иван Танев. В отборното класиране СК „Балиста“ също се нареди на четвърта позиция, като освен споменатият Танев за успеха на стрелците от Града на розите спомогнаха Диан Косев и Николай Николов.

В дисциплината „трап“ при мъжете Диан Стайков завоюва златен медал! Други двама казанлъчани – Христо Захариев и Тенчо Тенев, влязоха в Топ 10, съответно на осма и десета позиция. Веднага след тях, на единадесето място се нареди Иван Османлиев. Колкото до отборната надпревара, то тимът на „Балиста“ се представи повече от добре, посребрявайки се…

Веднага след състезанието президентът на СК „Балиста“ Ганчо Ганев се изказа със суперлативи за своите стрелци и обеща още по-достойно представяне на финалите на Държавния шампионат.

Георги ГЕРЕНОВ