След края на сезона Камбуров си тръгва от „Берое“

129
Мартин Камбуров

Централният нападател на „Берое“ Мартин Камбуров няма да продължи договора си с клуба за следващия сезон, но ще изиграе оставащите срещи при подновяването на шампионата. Сензационната новина той обяви в интервю за официалния сайт на „зелено-белите“. „Срещнах се с клубните шефове Илко Русев и Валентин Грудев. След това, разбира се и с наставника Димитър Димитров. Всички бяха абсолютно коректни, каквото отношение получих още от първия си ден в „Берое“ и то не се промени за три години. Благодаря им за това, както и за факта, че изчакаха моето решение. Казаха ми, че мога да остана под Аязмото още една година, но естествено с условие, че не може да се гарантира колко ще престоя на терена. Това е съвсем нормално и аз благодаря за това отношение. Аз обаче не желая да остана тук, да се водя само на заплата с малко игрово време. Моята цел е съвсем друга. Оттук-нататък ще имам 7 или може би 8-9 мача за „Берое“, които ще изиграя с цялото си сърце и в тях ще дам всичко от себе си. Надявам се само да съм здрав и се надявам да вкарам поне още 7 гола за „зелено-белите“. За три години отбелязах доста за отбора и не смятам да спра до тук. За мен всеки гол е специален и не искам просто да си живуркам. Затова ще потърся друго развитие, защото не искам само да стоя и да взимам заплата. Благодаря още веднъж най-искрено на ръководството и на всички в клуба! Трудно решение, но във футбола няма лесни неща“, коментира Камбуров.

В сайта на „зелено-белите“ се припомня, че със своите 41 гола до този момент Мартин Камбуров успя да влезе в Топ 10 на беройските голмайстори и спечели сърцата на привържениците. „Благодаря на всички! Винаги съм казвал, че под Аязмото срещнах уникално ръководство и фенове. Всички ме приеха изключително добре и до ден днешен това не се е променило. Където и да се срещнем съм чувал само хубави думи от всички. За цялото време нямах нито един конфликт с нито един ръководител, треньор, съотборник или фен, което ме прави много щастлив. Показах, че мога да работя с всеки. Не искам обаче още сега да давам тези крайни мнения, защото имам още време тук. Надявам се да зарадвам „зелено-бялата“ публика с още доста попадения, защото тя го заслужава. Запазвам си правото да благодаря генерално след като изиграем оставащите двубои“, допълва Камбуров.

В заключение голмайстор No2 у нас за всички времена бе категоричен, че все още не е водил разговори с друг клуб, където да продължи кариерата си: „В момента съм съсредоточен изцяло и единствено към предстоящите мачове с „Берое“!“

Виктор БОЙЧЕВ