След ГЕРБ и Патриотите не се появиха на срещата с БСП за субсидиите

256

Ще предложим от 3 юни партиите да върнат парите си на депозит в бюджета, заяви Драгомир Стойнев

Никой от малката коалиция „Обединени патриоти“ не се появи на срещата с БСП, на която двете формации трябваше да дискутират предложението за намаляване на партийните субсидии, предаде offnews.

От столетницата миналата седмица обявиха, че организират срещи, за да дискутират предложението на управляващите за намаляването на партийната субсидия от 11 лв. на 1 лв. за действителен глас. БСП се обяви против предложението и заяви, че те трябва да бъдат намалени, но не на 1 лев. От левицата досега не са обявили каква сума според тях трябва да бъде заделяна. При гласуването на проекта в правната комисия на парламента от партията се въздържаха да гласуват.

От ГЕРБ отказаха среща още миналата седмица, като заявиха, че подкрепят предложението и няма нужда от повече срещи. Очаквано, те не се явиха на насрочената за понеделник дискусия.

Втората среща, която трябваше да бъде с „Обединени патриоти“, беше насрочена за 11:00 ч. днес в зала „Запад“ в Народното събрание. На срещата дойдоха зам.-председателите на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски и Драгомир Стойнев, секретарят Филип Попов и народният представител проф. Румен Гечев. От страна на Патриотите обаче не пристигна никой.

„Неявяването на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ на разговори за субсидиите показва, че депутатите им нямат воля, а са обикновен придатък на премиера“, коментира Драгомир Стойнев, след като стана ясно, че срещата няма да се проведе.

Той съобщи още, че от партията ще предложат от 3 юни всички налични пари на депозит на партиите да бъдат върнати в бюджета. „Ако те искат нормално състезание, ще ги върнат“, коментира той и изрази готовността на БСП да върне своите натрупани спестявания.

Стойнев заяви още, че от БСП ще поискат удължаване на срока за предложения между първо и второ четене на актуализацията на бюджета, свързана с намаляване на партийната субсидия от 11 лв. на 1 лв. за получен действителен глас.