Следовниците на Робин Худ от „Загорски стрелец“ – отлични в Общинска зала „Иван Вазов“

54

Заралии се позлатиха в отборната надпревара за младежи U21 в олимпийския стил

Стара Загора бе домакин на XI турнир „Загорски стрелец“ по спортна стрелба с лък. Той се проведе в Общинска спортна зала „Иван Вазов“, където организаторите от СК „Загорски стрелец“ предоставиха отлични условия, за да премерят сили над 160 спортисти от 16 клуба от цялата страна в категориите „олимпийски стил“, „компаунд“ и „гол лък“.

11 бяха старозагорските стрелци, които показаха умения в олимпийски стил и компаунд.

В индивидуалната надпревара на олимпийския стил, младежи U21, Борис Василев се посребри, а Явор Стойнов се пребори за бронза. Съотборникът им Любомир Камишев се нареди на почетното шесто място в класирането.

При младежите U21 – компаунд, сребърен медал завоюва Николай Василев. Иван Проданов също стана втори в олимпийския стил, но при мъжете 50+. На крачка от бронзовия медал бе и Станислав Матев, който остана четвърти при мъжете, олимпийски стил. Достойно се представиха и останалите състезатели на СК „Загорски стрелец“ в олимпийския стил – Георги Абаджиев, Иван Анастасов и Пламен Василев при мъжете, както Ани Богданова и Катя Дянкова при жените.

И като венец на отличното представяне на СК „Загорски стрелец“ в отборното класиране на младежи U21 в олимпийския стил Борис Василев, Любомир Камишев и Явор Стойнов се класираха на първо място.

(СН)