Скитник застава пред Темида за опит за убийство

194

65-годишен старозагорец ще застане пред Темида на 1 февруари по обвинение, че е направил опит да убие свой познат, като престъплението е било извършено в условията на опасен рецидив. Сигналът за прободения на няколко места в корема и гърдите 41-годишен Георги А. е бил подаден късно следобед на 17 юли м.г. от случайно натъкнали се на обляната в кръв жертва насред тротоара в източния край на града. Пострадалият е бил с остра кръвозагуба и в безсъзнание, откаран е по спешност направо в Хирургичната клиника на УМБАЛ „Киркович“, където медиците са извършили многочасова животоспасяваща операция.

Предполагаемият извършител е бил установен и задържан денонощие по-късно след преглед на видеозаписи в района на местопрестъплението. Според запознати извършителят, който има зад гърба си няколко наложени присъди, последната от които е в изпитателен срок, и жертвата са се познавали от доста време, двамата водели скитнически начин на живот. Тепърва ще се изясняват причините, довели да избухването на свадата помежду им. Малко преди скандала двамата мъже се черпели в заведение, с тях на масата е имало и друг клиент, който обаче си тръгнал по-рано. Повдигнатото обвинение е за опит за убийство, нанесената тежка телесна повреда е в условията на опасен рецидив. От задържането му на 19 юли до момента обвиняемият е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Заседанието от 1 февруари по НОХД 1129/2022 е разпоредително, очаква се обвиняемият да признае вината си и делото да продължи по съкратената процедура.

Христо ДИМИТРОВ