Скандална дузпа в добавеното време лиши „Берое“ от победата

73

„Берое“ и „Пирин“ завършиха при резултат 1:1 в среща от ХХХIV кръг на efbet Лига. „Зелените“ започнаха по-добре срещата и откриха резултата в 31-ата минута след попадение на Васил Василев, като резултатът се запази до почивката. „Берое“ имаше своите ситуации в началото на втората част, но не успя да реализира, а след това играта бе много накъсана заради редица нарушения. И двата тима създаваха и пропускаха своите положения до края на мача. Дълбоко в добавеното време реферът отсъди дузпа за гостите след намеса на ВАР, която Кондраков реализира.

Още преди да е изминала и минута, „Берое“ организира добра атака, която завърши с центриране на Мечев, но Ковальов изпревари Серкан и улови. Гостите отговориха с бързо нападение в 6-ата минута, завършило с центриране на Семенив, но Тонев извърши нарушение в атака. Серкан Юсеин отправи хубав удар от дистанция в 14-ата минута, но вратарят отрази удара на халфа. Три минути след това „зелените“ отнеха след корнер и Мечев успя да изведе Василев с чудесен дълъг пас. Младият нападател напредна, навлезе в пеналта и стреля, но стражът на „Пирин“ изби неговия удар. Кондраков опита удар от дистанция в 19-ата минута, но не намери очертанията на вратата. В следващите десетина минути играта отново бе предимно в половината на гостите, но финалният пас и завършващият удар в играта на „Берое“ липсваха. Серкан отново пробва удар от дистанция в 30-ата минута, а Ковальов с трудност изби в корнер. Мечев центрира от ъгловия удар, а Челич отправи удар с глава, но право в ръцете на вратаря. Минута след това резултатът бе открит. Васил Василев получи пред наказателното поле и стреля към вратата. Топката рикошира в Сенхаджи и влетя в мрежата за 1:0.

Две минути след подновяване на играта Мечев центрира от пряк свободен удар и се получи сериозно разбъркване в наказателното поле, но все пак гостите се справиха.

Отново Мечев центрира от корнер, а Машедо отправи удар с глава. Вратарят докосна топката и тя срещна напречната греда, след което бе избита. Димитър Тонев от „орлетата“ отправи удар по земя в 63-ата минута, но Гошев бе сигурен и спаси. Малко по-късно Кондраков стреля от дистанция силно и точно, но Гошев се намеси блестящо и изби в корнер. Десет минути след това Симеон Мечев изпълни добре пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри от гредата, излизайки в аут. В 80-ата минута Будинов от гостите отправи удар с глава след корнер, но не намери очертанията. Минута след това Мара получи дълъг пас и овладя в наказателното поле, след което предостави за Мечев, а халфът стреля в движение. Топката обаче мина над вратата. Дълбоко в добавеното време гостите получиха отлична възможност за пряк свободен удар, но Бенгюзов стреля в стената. След това кълбото бе центрирано, но Гошев улови. И сега внимание – в 99-ата минута гостите получиха дузпа след намеса на ВАР. Сана Гомес бе изгонен, а Кондраков прати топката в мрежата за 1:1…

(СН)