„Сините“ избират нови ръководства по места

169
Председателят на ОбС на СДС - Стара Загора, Николай Александров

СДС стартира серия от отчетно-изборни събрания в своите структури в Старозагорска област. Членовете на партията, която преди месец отбеляза своята 30 годишнина, ще гласуват за нови председатели и ръководства във всички 11 общини, в които формацията разполага със свои организации. Това съобщи председателят на Областния съвет на СДС – Стара Загора, Николай Александров. Изборните събрания са в изпълнение на устава на партията, в който е записано, че след всеки местен вот в страната се преминава към провеждането на подобни форуми. Припомняме, че през отминалата 2019 г. седесарите на два пъти подкрепиха ГЕРБ в изборите за Европейски парламент през пролетта и местните избори през есен.

Заседанията на „сините“ структури в Старозагорска област по всяка вероятност ще стартират през идния февруари. Очаква се до края на март навсякъде в региона седесарите да са посочили своите управленски фигури по места. Веднага след това ще бъде проведена и областна конференция, на която активът ще гласува за нов областен председател.

„СДС е първата демократична партия в България. Ние сме формация с 30-годишна история и като такава неведнъж сме отстоявали свободата и демократичното бъдеще на България. Ще продължим да го правим. Очаквам някои промени след отчетно-изборните събрания в отделните общини. Всичко обаче е в ръцете на нашите членове в отделните структури. Те имат право да избират“, коментира Николай Александров.

Живко ИВАНОВ