Свада заради шумна музика завърши с кръвопролитие

1045
Едва 55 души се водят по постоянен адрес в Бели бряг, повечето от къщите там са отчуждени

46-годишен мъж от радневското село Тихомирово е настанен в старозагорската УМБАЛ „Киркович“ с прободна рана в корема след скандал заради надута на макс музикална уредба по повод получаването на пенсиите в почти обезлюденото село Бели бряг.

Разпрата между пострадалия Демир Н. и 51-годишния безработен Станимир Петров избухнала около 13:30 часа в неделя, а почерпката в двора на един от местните жители започнала в ранни зори и край масата с мезета и алкохол се наредили близо дузина приятели и познати на домакина. Сред тях били Демир и брат му Стефан, малко по-късно се включила и близка на ранения, която уж дошла да го прибира от запоя. Внезапно дошъл живеещият наблизо Станимир, който вдигнал скандал, че шумът му пречи да си почине. В хода на препирнята Стефан грабнал метална патерица и ударил по темето скандалджията, той на свой ред измъкнал касапски нож и забил острието в корема на Демир, разказаха случайни свидетели на кръвопролитието. Повикана била линейка, полицаи закопчали с белезници Станимир и го отвели в РУ „Полиция“ – Раднево.

По думите на кметския наместник Тончо Иванов в Бели бряг, което е нарочено за изселване заради настъпващия фронт на близкия рудник „Трояново-север“, с постоянен адрес живеят едва петдесетина възрастни мъже и жени, по-голямата част били роми, които на безценица изкупили няколко от къщите. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 129, ал. 1 от НК, според лекарите раната на Демир не била пряко застрашаваща живота му.

Христо ДИМИТРОВ