Самотно живеещ пенсионер загина при пожар в дома си

69

Възрастен мъж, баща на двама синове, бе намерен обгорял в дома си след сигнал за пожар в дома му в краен квартал на град Мъглиж.

Съобщението за дим, излизащ от прозорците на къщата, бил подаден на телефон 112 малко преди 9:00 часа на 21 май. Пристигналите на място огнеборци от Казанлък успели да локализират пламъците, а при разчистване на едно от помещенията открили полуобгорелите останки на 75-годишния домакин, който живеел сам, след като единият от синовете му започнал да води клошарски начин на живот и рядко се появявал в градчето, а другият излежавал 23-тата си присъда в Старозагорския затвор.

При аутопсията било установено, че мъжът е починал следствие задушаване, огънят е лумнал от незагасена приживе цигара, която най-вероятно е предизвикала първоначално тлеене на завивките, а впоследствие и пожара.

От Община Мъглиж са предприели спешни действия за освобождаване на трупа от моргата и организиране на погребение за своя сметка поради невъзможност да установят местонахождението на сина скитник.

В РУ „Полиция“ – Казанлък, е образувано досъдебно производство по чл. 331 от Наказателния кодекс.

Христо ХРИСТОВ