Роми от Зимница пребиха горски надзирател

1801
Автомобили на РУ "Полиция" - Казанлък, жандармерията и Държавното горско стопанство в Мъглиж втори ден са задръстили улиците на село Зимница след инцидента с пребит от местни роми горски надзирател

Двама криминално проявени жители на мъглижкото село Зимница са били задържани след сигнал за посегателство срещу униформен служител на Държавното горско стопанство, който се опитал да пресече незаконната им сеч в местност между Зимница и близкото Милево.

Инцидентът, който само по случайност не е завършил трагично за горския надзирател, е станал около 14:30 часа в понеделник, когато обикалящите района си служители забелязали каруците и въртящите брадви в гората роми. Задържаните имат зад гърба си вече престой в затвора за побоища и кражби, единият от тях, познат с прозвището си Малкия Митко, наскоро напуснал килията, коментира кметът на село Зимница Генчо Райчев. Пострадалият униформен е бил откаран в болницата, нараняванията по тялото му били от сопа, тепърва ще се изяснява кой от двамата бракониери я е въртял.

Час след сигнала в Зимница, където живеят близо 1000 души, основно роми, са пристигнали няколко автомобила на РУ „Полиция“ – Казанлък, и жандармерията. Предприета е била проверка по домовете на криминално проявени местни жители, установени са на множество места незаконно отсечени дърва за огрев.

Днес в 14:00 часа съвместна пресконференция за инцидента ще дадат представители на Окръжна прокуратура – Стара Загора, и ръководството на РУ „Полиция“ в Казанлък.

Христо ХРИСТОВ