Романтика през юли под старозагорските липи

163

Инициативата за тематични събития, които да обагрят летните месеци с творчество, предлага програма, изпълнена с музика, театър, арт и градски обиколки, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Месецът ще премине под мотото „Романтика през юли“. Началото му е в първия юлски ден с „Училище по танци“ на „Ес Ти Денс“ със специалното участие на дуо „Канцоне“. Танцовото шоу ще бъде на сцената пред Община Стара Загора, а началото е в 19:00 часа. Малко по-късно в клуб „Drums“ ще започне концертът на „Little Big Band“.

Съботният ден (2 юли) ще предложи арт работилнички, които ще оживят Алеята с кестените в парк „Пети октомври“ от 10:00 часа. Вечерта е запазена за премиерата на рок операта „Парижката света Богородица“ – продукция на Държавна опера – Стара Загора, на Античния форум „Августа Траяна“, която ще започне от 21:00 часа.

Вторият съботен ден на юли отново кани на безплатен градски тур от 10:00 часа пред Туристическия информационен център. Участниците ще преминат през „Улица във времето“. Събитието е предвидено и за неделната сутрин със същия начален час.

Вечерите на 8 и 9 юли са за „Доктор Рок фест“. Фестът, който лекува душата, ще се проведе на Античния форум. И в двете вечери той ще започне от 19:00 часа. Входът е свободен.

На 15 юли любителите на танца отново ще имат възможност да се включат в инициативата на „Ес Ти Денс“, която този път ще бъде със специалното участие на Общински духов оркестър. Мястото е сцената пред Общината в 19:00 часа.

Събота и неделя, 16 и 17 юли, дават възможност на любителите на словото да тръгнат на „Поетична разходка по улиците на Стара Загора“. Безплатният градски тур започва от обичайното си място – ТИЦ, от 10:00 часа.

17 юли ще предложи още и театър под звездите на Античния форум от 21:00 часа с постановката „Сън в лятна нощ“ от Уилям Шекспир.

Летните музикални вечери ще продължат на 23 юли с операта „Отело“ от Джузепе Верди. Специално участие ще вземат Тамара Калинкина и Желко Лучич. Началото е 21:00 часа, а мястото – Античен форум.

На 29 юли от 20:30 часа ще се състои концерт на „Jimmy`s Band“ в клуб „Drums“.

(СН)