Рефер от старата столица ще свири Битката за Тракия

563

Футболният съдия Георги Давидов от Велико Търново ще ръководи сблъсъка от ХХIХ кръг на Първа професионална лига (ППЛ) – Първа шестица, между отборите на заралийския „Берое“ и „Ботев“ – Пловдив. Срещата между третия и петия е предвидена за утре, 14 април, като ще играе на стадиона под Аязмото от 15 часа. На Давидов първи помощници в Града на липите ще са Илиян Капарашев и Христо Хаджийски, а за четвърти съдия на двубоя бе избран Тони Пандарски. Допълнителни асистент-съдии (ДАС) ще са Рюстем Карагарен и Димитър Михайлов, а съдийски наблюдател – Мартин Богдев.

В другия мач със заралийско участие „Верея“ гостува на „ЦСКА-София“. Срещата е втора от съботната програма на ХХIХ кръг и ще стартира в 17:30 часа на стадиона в Борисовата градина. Главен арбитър на двубоя ще е Ангел Ангелов от столицата, с помощници Красимир Миланов и Драгомир Милев, а четвърти съдия – Дениз Соколов. Зад двете врати ще оперират като ДАС Георги Димитров и Неделчо Гаджалов, а за съдийски наблюдател бе избран Константин Писков.

През уикенда ще има мачове и от шампионата на Втора професионална лига, където играе тимът на „Ботев“ – Гълъбово. От 17 часа „енергетиците“ ще гостуват на „Струмска слава“ в Югозападна България, а главен съдия в този двубой ще бъде Мартин Емилов Стоименов. Като негови асистенти ще се подвизават Петър Стойчевски и Димитър Димитров, а като четвърти рефер – Вангел Вангелов. За съдийски наблюдател футболната ни централа определи Деница Крумова.

Георги ГЕРЕНОВ