Ремонт затваря част от АМ „Тракия“ в Старозагорска област

91

Заради ремонт на 2-километров участък от км 198 до км 200 в област Стара Загора от днес в следобедните часове се ограничава движението от 195-и до 202-ри км на АМ „Тракия“ в платното за Бургас, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София, като скоростта на движение ще е до 70 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Строителните дейности в двукилометровата отсечка, които ще стартират в петък (30 октомври), са част от поетапния ремонт на 52-километровия участък от АМ „Тракия“ от 156-и до 208-и км, който започна в началото на октомври т.г. През следващата седмица се предвижда да завърши ремонтът на първите 12 км в платното за Бургас между 156-и км, след пътен възел „Белозем“, и 168-и км, преди пътен възел „Оризово“.

След като завърши ремонтът в платното за Бургас, работата ще продължи в 12-километровия участък в платното за София, като трафикът ще преминава в ремонтираното трасе, уточняват от АПИ.

Ремонтните дейности включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

Ремонтът се изпълнява от дружеството „Автомагистрали“, с което Агенция „Пътна инфраструктура“ има договор по ЗОП за поддържане на автомагистрала „Тракия“. Предвижда се дейностите в 2-километровия участък да приключат до края на ноември т.г.

(СН)