Ремонти и ново оборудване в детските градини в община Павел баня

94

Община Павел баня започна работа по изготвената за летния период програма за ремонт и доставка на ново оборудване на детските градини в града и населените места. Програмата е съобразена с предложенията на директорите на детските заведения, с които кметът Иса Бесоолу предварително проведе разговори, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Вече са пристигнали столчетата за децата от детските градини в с. Габарево и с. Манолово. Маси за хранене на децата и мивки са доставени в ДГ „Дружба“ в село Александрово. С камина се сдоби детската градина в село Осетеново. С климатици са оборудвани: ДГ „Радост“ – с. Скобелево, ДГ „Славейче“ – с. Габарево, ДГ „Ален мак“ – с. Търничени, ДГ „Дружба“ – с. Александрово, ДГ „Еделвайс“ – с. Манолово, ДГ „Радост“ – с. Осетеново. Предстои подмяна на настилките в помещенията в: ДГ „Радост“ – с. Скобелево, ДГ „Незабравка“ – с. Тъжа, ДГ „Славейче“ – с. Габарево, ДГ „Дружба“ – с. Александрово.

Това лято ще се извърши ремонт и на едното „крило“ на ДГ „Синчец“ в Павел баня, след като миналата година такъв беше направен на другото „крило“ на сградата. Ще се ремонтира и физкултурният салон на децата. В детската градина в село Долно Сахране също ще се извършат подобрения, като се предвижда кухненският блок да бъде преместен за удобство на персонала. Миналата година Община Павел баня ремонтира покрива на детското заведение.

Детските градини на територията на общината през годината се посещават от над 300 деца.

(СН)