Рамадан Аталай: Оформят се два центъра на власт, парламентът остава като придатък

194
Рамадан Аталай

„Оформят се два центъра на власт – „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2, а парламентът остава като придатък, част от двата центъра“, това заяви за Нова нюз Рамадан Аталай от ДПС.

Той подчерта, че институциите трябва да спазват законите и правилата.

Според него новата формация „Продължаваме промяната“ е икономическа – фирма, която иска да централизира всички парични потоци на едно място, като въпросът е дали ще ги разпределят в интерес на обществото, или за друго, а това ще се види впоследствие.

„Имаме идеи, които съвпадат с техните, но разликата е, че ДПС е стабилна политическа сила, която се е доказала, особено когато има нужда от стабилност в държавата. Ако не върнат демокрацията в България, ако не дадат визия за развитие, няма да получат нашата подкрепа“, категоричен е Аталай.

За президентските избори той смята, че е постигнат добър резултат, като това е добър атестат за демокрацията у нас.

„Инсинуации бяха твърденията, че Турция се намесва в изборите в България. ДПС е гарант за етническия мир, има и взаимно доверие на етносите в нашата страна“, добави Рамадан Аталай.

В преговорите за правителство Аталай не вижда нещо обобщаващо в областта на енергетиката и изрази ясната позиция на ДПС, че ядрената енергетика не може да се възприема като чиста.

 Източник: tribune.bg