Разкриха убийство в Чирпанско от миналата година

754

36-годишният извършител е задържан в ареста

За разкрито тежко криминално престъпление от миналата година съобщиха днес от ОД на МВР – Стара Загора. На 8 ноември 2022 г. в район, обслужван от РУ – Чирпан, в близост до автомагистрала „Тракия“ бе открито тяло на 26-годишен мъж. След проведено разследване от служители на ГДНП, ОДМВР – Стара Загора, РУ – Чирпан, Института по психология към МВР е установен извършителят – 36-годишен софиянец, който е задържан.

Разследването е започнало след подаден сигнал за намерен труп в напреднал стадий на разложение и без лични документи. При извършената аутопсия на трупа е констатирана причината за смъртта – множество прободни рани, нанесени с остър предмет, а самоличността му е установена чрез ДНК експертиза.

Днес Окръжен съд – Стара Загора, взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С. Н., на когото е повдигнато обвинение за умишлено умъртвяване на 26-годишния Г. Ф. Престъплението, за което е установено, че е извършено на 13 септември м.г., е квалифицирано по чл. 115 от НК.

Окръжният съд е приел, че от материалите по досъдебното производство са налице доказателства, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност и е налице реална опасност да се укрие. Този извод произтича от обстоятелството, че от 13.09.2022 г. до 25.02.2023 г. престъплението не е било разкрито, а С. Н. дефакто се е укривал.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора, е обжалвано и предстои делото да се гледа от Пловдивския апелативен съд на 9 март.

(СН)