Радостин Василев официално напуска ПП, пусна шокиращ запис на националния съвет на ПП

1182

Второ отцепване от партия за една година, записа в биографията си отцепникът от ИТН, вече и от „Продължаваме промяната“ Радостин Василев. На брифинг в БТА днес той отрече да е правил незаконни записи на съпартийците си, както вчера съобщи Кирил Петков. Само един законен.

Радостин Василев обясни, че записът е от 21 май – неделя. В него се чуват гласове, част от които звучат като тези на Кирил Петков и Асен Василев от „Продължаваме промяната“.

„Службите са наши. Ръководствата им са съгласувани с посолствата и одобрени от посолството“. Това са думи на Кирил Петков и Асен Василев, изречени пред Националния съвет на „Продължаваме промяната“ (ПП) в неделя вечерта, запис от което пусна депутатът Радостин Василев на пресконференцията в БТА. На среднощното заседание, продължило почти до зори, ръководството на ПП е трябвало да вземе решение за подкрепа на правителство с ГЕРБ-СДС.

В записа се чувате изразите, за които си беше признал още вчера Кирил Петков.

„Борисов ще се изпере, но това е ясно“, „Ако поискат имунитета на Борисов, Христо Иванов предложи – казваме, че правим комисия и тази комисия ще работи до приемане на конституционната реформа, поне 6 месеца ще се влачи имунитета на Борисов“, „За да се оправдае коалицията ще се казва, че Габриел не е била в България“, „По тв може да си говорим за джентълменски договорки и т.н., но след година и до тоалетната да ги видим ще ги подминаваме“.

За записите се чуват още обяснения как Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел звънели на Кирил Петков и го натискали да прави правителство.

ПП не се интересуват от избирателите си, а от това да упражняват власт. Злото, което стои зад ъгъла ги карало да правят коалиция с ГЕРБ. Това е коалиция и всички го знаят. Мария Габриел ще бъде министър-председател след 9 месеца, изтъкна Радостин Василев по време на брифинга.

„Дали това е истина, аз искам да го разбера. Кои са шефовете, одобрени от посолствата? Това е на ръба на член 1. Няма отговорен български политик, който да консултира ДАТО, ДАНС, ДАР с което и да е друго посолство, освен, ако то не е в основата на тази коалиция. Такива разговори с европейски лидери, ако са се водили, това наистина е много жалко за целия ЕС, не само за България“, коментира Радостин Василев.

„Аз и част от колегите напуснахме ИТН, защото мафията пробиваше. Това се оказа факт. Сега ИТН са едни 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ. 1 година по-късно сме пред подобна ситуация, в която е напът да се формира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Не мога да подкрепя тази коалиция и ще напусна ПП. Това е предателство“, заяви Радостин Василев.

Той обеща да пусне целия запис, който медиите да изтеглят и да изслушат.

В материала е използвана информация от tribune и „Гласове“