Радев: Неуместно е в разгара на криза и война партиите да се крият зад Паметника на Съветската армия

97

Крайно неуместно е в разгара на социална криза и война партиите да се крият зад Паметника на Съветската армия. Това коментира президентът Румен Радев, цитиран от националните телевизии.

„Не е за вярване, че в разгара на предизборна кампания, партии с огромна амбиция да управляват, вместо да представят програми за хората и ясни визии за бъдещето, се крият в миналото. Крайно неуместно при социална криза и в разгара на война в съседство, партиите да се крият зад Паметника на Съветската армия“, заяви президентът.

Във връзка с бойната ни авиация, президентът обясни, че за момента няма категорична оферта и предоставена възможност за самолети на лизинг. „Никой в момента не се лишава от способностите, които има“, отбеляза държавният глава.

„Отдавна алармирам за този проблем. Правителството предприе мерки за възможност за изтребители втора ръка на лизинг. Това е ичключително трудно към момента. Никой в момента не се лишава от способностите, които има. Затова Министерството на отбраната е длъжно да изчерпа абсолютно всички опции. Няма към момента такава предоставена възможност“, коментира още президентът.

Радев очаква, че предприетите от служебното правителство действия за щателни проверки за установяване на нелоялни търговски практики, за качеството на храните и за повече информация за ценообразуването ще доведат до изсветляване и нормализация на пазара.

„Трябва да имаме една всеобхватна информационна система, която да проследява храните и тяхното ценообразуване. В момента служебното правителство работи усилено за такава система. Мисля, че нейното изграждане ще даде ефект. Очакваме я в най-скоро време“, добави той.

В материала е изпозвана информация от Гласове.бг