Радев за Кирил и Асен: Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. Ще надживеем тази шарлатания

1014

„Разбира се, че не се срещам редовно с Бойко Борисов. Това не е първата лъжа на г-н Василев (Асен Василев б.р.). Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора. Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа. Ще надживеем тази шарлатания“. Това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Албания.

По думите му трябва да имам по-висока избирателна активност и легитимни институции. Президентът изтъкна, че не е добре за Европа България да бъде държана извън Шенген, тъй като покрива всички критерии. Според него става въпрос за субективни причини, когато една или две държави не ни подкрепят за шенгенското пространство.

„Това, че една или две държави не желаят да дадат своята подкрепа, означава, че те имат някакви субективни виждания – било то икономически или вътрешнополитически. По тази тема ще продължава да се работи“, допълни Радев.

„Да даваш довод, че напоследък имало заловени български гранични полицаи, уличени в корупция и трафик: Ами най-сетне България започна да хваща такива хора. Нима в други държави няма? Добре, затова ли трябва да наказват България? Следващия път, като хванем – не пред съда, да ги наградим: Рюте да ги награди, ще го поканим“, каза още президентът.

Държавният глава ще представлява България в Срещата на върха Европейски съюз – Западни Балкани, която за първи път се провежда в страна от региона. Лидерите на 27-те и шестте държави от Западните Балкани ще обсъдят стратегическото партньорство и развитието на политическия диалог с ЕС, преодоляването на негативните социалноикономически последици от войната в Украйна и задълбочаващите си енергийна и продоволствена криза, предизвикателствата пред сигурността, миграционният натиск, борбата с тероризма и организираната престъпност.

Президентът ще се срещне и с българското национално малцинство в Тирана тази вечер.

Източници: бТВ, NOVA, Гласове.бг