Работник призна вина, че е крал от фирмата, в която работил

43
Statue of justice

Крадец на мебелни аксесоари от склад на частна фирма в Стара Загора, където е работел, ще прекара 14 месеца в затвора, след като призна изцяло вината си и Районният съд одобри сключеното споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор.

35-годишният Димитър И. беше задържан след сигнал от собственика на склада за липсващи части на сравнително голяма стойност. При обиск в дома му криминалистите открили множество части за направата на мебели: амортисьори за вратички, LED ленти, закачалки, комплекти дръжки, LED захранване, видии, метални рафтоносачи, LED осветление за панти и др. Частите били задигани от местоработата на мъжа и след това препродавани на занижени цени. Според запознати за по-малко от три месеца: от началото на декември м.г. до към 10 март т.г., Димитър успял да изнесе стока за няколко хиляди лева, намерените части обаче били само за 438 лв. При обиска в дрехите на обвиняемия са намерени и няколко грама канабис, за дрогата той твърдял, че я използва за самолечение, тъй като страдал от ревматизъм.

Към присъдата от 4 месеца за кражбите и наркотичното вещество съдът е прибавил още 10 месеца от предходна присъда, тъй като двете нови престъпни деяния са извършени в изпитателния срок.

Христо ДИМИТРОВ