Пъстроок модел бяга от подиума, става полицайка

1191

Казанлъчанката Боряна Назарова облича униформа, резултатите й – по-добри от тези на мъжете

Един от най-вървежните родни фотомодели, казанлъчанката Боряна Назарова, чиито снимки могат да бъдат видени по лъскавите страници на множество модни списания в южните ни съседки Турция и Гърция, скъсва с професията, за да стане полицайка.

Новината разпространи местно издание, което не пропусна да „захапе“ красавицата за „грехове“ от ученическото й минало в Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн. Към тях бяха добавени и други „любопитки“, включително и селфи с премиера Бойко Борисов, което уж имало отношение към новото професионално поприще на красавицата.

„Да, ще бъда полицай. Това за мен е чест и удоволствие! Защото приемам отговорността да пазя вас, децата и близките ви!“, сподели във Фейсбук (където има 2788 приятели, а 3271 я следват!). Боряна, която от миналата година учи задочно специалността „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ с профил „Криминално разузнаване“ във Варненския свободен университет. Малко след записването си във ВУЗ-а някогашната подгласничка на казанлъшката Царица Роза подала документите си за участие в обявен от ОД на МВР – Стара Загора, конкурс за служител в „Охранителната полиция“. Резултатите от тестовете и физическата подготовка се оказали повече от добри, в някои от дисциплините дори задминала мъжете-конкуренти.

Boryana Nazarova
Боряна Назарова

Боряна разказва, че веднага след като се дипломирала в художествената гимназия, получила предложение да заснеме няколко фотосесии – в Турция, Кипър, Гърция… Оказало се че, обективът я харесва и някак неусетно моделстването се превърнало в част от живота й. Прекъснала за кратко, докато роди дъщеричката си Дея, за която казва, че е нейната Богиня. Не крие, че в досегашната й кариера не всичко е вървяло по килим от рози, чувала е и „неприлични“ предложения, но с вродената си тактичност успяла да ги заобиколи. Знае три езика, не спазва особени диети, смята, че перфектността на тялото й (170х90х63х89) се дължи най-вече на гена. Обича предизвикателствата, мрази несправедливостта. Може би това я е накарало, когато преди дипломирането в НГПИД „Акад. Дечко Узунов“ не останала доволна от оценката си по „История на изкуството“ и поискала външно оценяване. Доказала, че преподавателите й не са прави – получила пълни шестици по всичко. Към новото поприще пристъпила след сериозен размисъл и е решена да продължи в бъдеще „под пагон“.

С известно нежелание уточнява, че ако се налага, ще изтрие „неподходящите“ снимки от профила си във Фейсбук. Макар да не вижда особен смисъл в това, защото те са част от досегашния й живот, а и няма как да махне билбордовете по света, където е запечатано лицето и тялото й.

Колкото до онова селфи с Борисов – не знае дали е запазила вестника, където са го публикували. Направила си го, защото винаги е харесвала силните мъже, без значение от политическата им обвързаност. С удоволствие би се снимала днес и с президента Радев. Самата тя не членува в нито една от многобройните партии, което не означава, че не се вълнува от случващото се в България. Не е омъжена, но има истински мъж до себе си и до дъщеричката Дея.

Христо ХРИСТОВ