Първият по рода си рок фест с участието на лекарски групи – Dr. Rock, ще се проведе в Стара Загора

157
Doctor Rock - фестивалът, който лекува душата

На 8 и 9 юли в Стара Загора ще се проведе първият по рода си рок фест с участието на групи, в които свирят лекари – Doctor Rock.

Единственото условие за участие в предстоящия рок фест на сцената на Античния форум „Августа Траяна“ е в групата да има поне един доктор, уточняват организаторите.

В първото издание на фестивала ще се изявят рок бандите: Covers on Slippers – София, Restart Rock Band – София, The Doctors – Пловдив, GP Band – Бургас, A.CP.C – Велико Търново и домакините, LED 7 – Стара Загора. Общо шестте групи от различни краища на страната ще вдигат градуса на двете старозагорски рок вечери под звездите с авторски парчета и техни версии на популярни рок песни.

Идеята за единствения по рода си лекарски рок фестивал у нас идва по време на Ковид пандемията, когато социалните контакти в държавата бяха стигнали почти до точката на абсолютната нула. Тогава д-р Станимир Трошев, известен офталмохирург и басист на LED 7 BAND, който в свободното си време често заменя операционната зала с репетиционна, представя проекта си за фестивал за непрофесионални „лекарски“ рок групи пред останалите участници в бенда и получава пълната им подкрепа, както и доза концертен хъс за предстоящото събитие. След малко ровене из Интернет и телефонни обаждания на приятели идеята за рок фестивала започва да се превръща в реалност. Оказва се, че в България има много лекари-музиканти, желаещи да вземат участие.

Амбицията на организаторите на Doctor Rock Fest е той да се превърне в традиция и да се провежда ежегодно през първите горещи юлски вечери.

Началото на тазгодишния фестивал ще бъде дадено от 19:00 часа, а входът е напълно свободен!

Събитието е подкрепено от Община Стара Загора, Очна клиника „Трошев“, „Бикомед“, „Допелхерц“, „Zeiss България“, РСР, Thea, доброволци и съмишленици.

Специален медиен партньор на първия български лекарски рок фестивал е „Фрамар“.

(СН)