Първа жертва на коронавируса в Стара Загора

112

81-годишният старозагорец от кв. „Зора“, който беше приет в Инфекциозната клиника на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ с положителна проба за коронавирус, е починал в 19 часа снощи. Припомняме, че мъжът беше хоспитализиран на 25 март с декомпенсиран диабет и кетоацидоза.

Още двама с положителни проби на коронавирус са на лечение в Инфекциозната клиника на УМБАЛ „Киркович“. Това са 61-годишният казанлъчанин, който в средата на март се завърна от Франция, и 61-годишен старозагорец. „Състоянието на двамата е добро. Жителят на Казанлък вече даде първа отрицателна проба. Очакваме тази вечер да излезе втората. Ако и тя е отрицателна, той ще бъде изписан“, съобщи изп. директор на болницата проф. Йовчо Йовчев.

485 са потвърдените до момента случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят на починалите с COVID-19 вече е 14, като новите случаи от днес са три – 83-годишна жена в „Александровска“, 83-годишен мъж в болницата в Кюстендил и 58-годишен мъж в София, който е бил настанен в „Пирогов“.

По информация на Националния оперативен щаб през деня са доказани още 8 нови случая, като 5 от тях са в София, 1 – в Благоевград, 1 – в Кюстендил, и 1 – във Видин. Лабораториите продължават да работят.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица – медицински служители, са 22-ма души.

(СН)