Простреляха със сачми строител от казанлъшко село

138

53-годишен жител на казанлъшкото село Ясеново е приет по спешност в болницата, след като е потърсил лекарска помощ заради огнестрелна рана. Инцидентът е станал около 21:30 часа на 12 ноември, докато работещият като строител Нихат Байрактар разхождал кучето си в западния край на селото. При прегледа от дежурния медик били установени рани от сачми в областта на седалището, жертвата е настанена в болницата без опасност за живота.

Образувано е досъдебно производство по член 129, ал. 2 от НК за причиняване на средна телесна повреда, което се наблюдава от Районната прокуратура.

Кметът на Ясеново Пламен Вълев остана изненадан от случилото се, по думите му пострадалият нямал врагове, не е участвал активно в наскоро проведените местни избори, не бил чувал да има влошени взаимоотношения с някого.

Байрактар се ползвал с добро име сред съселяните си, имал семейство и две деца. Тепърва ще се изяснява с какво точно оръжие е стреляно и дали то е регистрирано, лаконично коментираха криминалистите. По думите на началника на РУ „Полиция“ в Казанлък Христо Петров най-вероятно ставало въпрос за случаен изстрел, Байрактар се оказал на неподходящо място в неподходящ момент.

Христо ХРИСТОВ