Простреляха в корема 32-годишен мъж след конфликт край язовир „Розов кладенец“ в Гълъбово

8275
Пострадалият Светослав Аргиров, който по спешност е опериран в УМБАЛ "Киркович" и в момента е на лечение в старозагорската болница

Пострадалият Светослав Аргиров твърди, че трима мъже са го малтретирали и стреляли два пъти по него. От прокуратурата съобщиха друга версия

32-годишният Светослав Димчев Аргиров е бил бит и прострелян в корема и подбедрицата при разпра между него и трима мъже край язовир „Розов кладенец“ в Гълъбово, където около 21:30 часа на 15 септември мъжът правел тренировки. Това разказа самият той пред медията ни. В момента е в УМБАЛ „Киркович“ – Стара Загора, където се възстановява след коремна операция, направена през нощта срещу 16 септември.

По думите му свадата става, след като Светослав се опитва да разговаря с мъжете. Единият обаче го хваща да му вземе телефона, другият го пръска със спрей по лицето. Започват да му бият шамари. Третият мъж вади пистолет и стреля два пъти. „Опит за умишлено убийство е било. Засегнато е тънко черво“, категорична бе сестрата на пострадалия Даниела Аргирова. Според Светослав нападателите му са продължили да го налагат, удрят го по тила с пистолета.

Противоположна е информацията, която днес Районна прокуратура – Стара Загора, съобщи. Според нея Светослав е нападнал тримата, които са му причинили средна телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота – за което се ръководи разследване за извършено престъпление по чл. 129, ал. 2 вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Освен двете прострелвания мъжът има нанесена и друга рана, вероятно от удара с пистолета

Информацията от прокуратурата гласи дословно, че на 15 септември в 23:05 часа в РУ – Гълъбово, е получен сигнал, че до стената на язовир „Розов кладенец“ в Гълъбово три лица са нападнати от Светослав Аргиров и е бил произведен изстрел с личното и законно притежавано огнестрелно оръжие – пистолет, на Т.Т., на 57 г. Пристигналият на място полицейски екип констатирал, че Светослав е прострелян в областта на корема. Той е бил транспортиран до болницата. Аргиров е с фрактура на таза и нараняване на корема.

От прокуратурата съобщиха още, че незабавно е започнало извършването на действия по разследването – оглед на местопроизшествието и са разпитани 6 свидетели, 5 от тях очевидци на деянието. Свидетелите обаче дават противоречиви показания, от които на този етап от разследването не може да се направи несъмнен извод за механизма на извършване на престъплението. Налице са показания за настъпил конфликт и сбиване преди прострелването на пострадалия. Назначени са три химични експертизи за барутните частици по дрехите и ръцете на пострадалия, както и по ръцете на Т.Т., балистична експертиза на огнестрелното оръжие и боеприпасите, техническа експертиза от карта-памет на записващо устройство на автомобила, химически експертизи на кръв за алкохолно съдържание. Три лица са тествани за алкохол и наркотици с технически средства и пробите им са отрицателни.

След събиране на доказателствата ще се пристъпи към повдигане на обвинение спрямо виновното лице. Активната работа по случая продължава, допълват от прокуратурата.

Към момента виновното лице вероятно е произвелият изстрелите 57-годишен Т.Т., който по данни на ОДМВР е бил задържан.

По думите на Светослав, който не помни добре всичко от вечерта на 15 септември, Бърза помощ е била повикана от тримата мъже. Той обаче е категоричен, че свидетели и очевидци на случилото се е нямало.

Пострадалият не е разпитван от следователи, тъй като в онзи момент не е можел да говори, на следващия ден е отказал да дава показания без адвокат.

Даниела и брат й са убедени, че мъжете са били от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Светослав уверява, че може да ги разпознае.

На родителите и близките на простреляния съобщават за трагедията едва на сутринта на 16 септември.

Светослав Аргиров живее във Варна, в Гълъбово е бил на гости. Занимава се с частен бизнес – прави парапети.

Елена ДЮЛГЕРОВА