Променят движението за Празника на розата в Казанлък в кулминационните дни

238

Във връзка с провеждането на мащабните концерти на площад „Севтополис“ в петък (2 юни) на румънската поп звезда ИННА и в събота (3 юни) на BONEY M EXPERIENCE в посочените дни от 18:00 до 24:00 часа движението на ППС в центъра ще бъде затворено, както следва: в участъка от кръстовището на бул. „23-ти пехотен Шипченски полк“ с ул. „Петко Стайнов“, продължението по бул. „Княз Александър Батенберг“ до кръстовището с ул. „Йордан Стателов“; бул. „Розова долина“ от кръстовището с бул. „23-ти пехотен Шипченски полк“ до ул. „Цар Иван Шишман“.

На празничния неделен 4 юни във връзка с провеждането на кулминационния ритуал „Розобер“, част от Празника на розата 2023 г., организиран от Община Казанлък, се въвежда временно ограничение за транзитно преминаващи МПС, включително спиране на движението по път I-5/Е-85 в участъка гр. Шипка – гр. Казанлък, в двете посоки, за времето от 8:00 часа до 11:00 часа. Движението в района ще бъде възстановено не по-късно от 11:30 часа в неделя.

Транзитният транспортен поток в двете посоки ще бъде пренасочван през третокласен път III-5601 гр. Шипка – с. Дунавци, и първокласен път I-6 с. Дунавци – гр. Казанлък.

В центъра на Казанлък за провеждане на празничното шествие от 8:00 до 15:00 часа ще бъде затворен за движение на ППС участъкът от кръстовището на бул. „23-ти пехотен Шипченски полк“ и ул. „Александър С. Пушкин“ (Абаята) до кръстовището на бул. „Княз Александър Батенберг“ и бул. „Никола Петков“ (до „Лидл“).

Създадената по този начин организация на движението ще бъде осъществена под контрола на РУ „Полиция“ – Казанлък, и сектор „Пътна полиция – КАТ“ при ОД на МВР – Стара Загора.

(СН)