Продължава обновяването на детските градини в община Павел баня

157
Срещата на кмета на Павел баня с директорите на детските градини от общината

Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу инициира днес среща с директорите на детските градини от общината, на която бяха обсъдени въпроси, свързани с материалната база, както и предстоящи ремонти, заложени в бюджет 2023 г.

Един от основните приоритети на кмета през мандата му е да бъде подобрена материалната база в градините. „Целта ни е да задържим децата в местните учебни заведения, за да е удобно на родителите им, но и да запазим персонала“, коментира Бесоолу.

От 2019 г. до момента бяха ремонтирани и обновени детските градини в Павел баня, с. Горно Сахране, с. Долно Сахране и с. Александрово. В момента тече ремонтът на детската градина в с. Осетеново, съобщиха от пресцентъра на Общината.

„Направихме много, но и още много ни предстои“, заяви кметът по време на срещата. „За мен децата на общината са най-важни и затова, в качеството си на кмет, правя и ще правя всичко възможно те да бъдат отглеждани в съвременни условия“, категоричен бе Иса Бесоолу.

Община Павел баня е подала проектно предложение за енергийна ефективност на детските градини в с. Горно Сахране, с. Габарево и Павел баня, като за тази в общинския център е предвидено изграждане на фотоволтаична система.

Общината е подала и проектни предложения по ПУДООС за съоръжения за игра в дворовете на училищата и на всички детски градини.

(СН)