Продължават безплатните спортни занимания за старозагорските деца през ваканцията

407

Продължават безплатните спортни занимания за деца през лятната ваканция в Стара Загора. До края на юли всеки делник от 19 до 20:30 часа в зала за карате на стадион „Берое“ се провеждат тренировки с инструктор Мирослав Митев. До края на юли всеки вторник и петък от 10 до 11 часа (безплатно за ученици до 16 г.) е отворена залата за спортна гимнастика на градския стадион „Берое“ с треньор Ирина Руняшка.

В последната седмица от програмата по бадминтон в спортна зала „Берое“ на 23 и 24 юли от 10 часа ще има квалификационен турнир за определяне на състава на националния отбор за Балканиадата за юноши и девойки под 17 години. „Ще бъде изключително напрегнато, вълнуващо състезание на първите 12 юноши и девойки на България, съобщи за медията ни Нанко Чорчопов от СК „Бадминтон“ – Стара Загора. Ще бъдат изиграни 6 кръга в понеделник и 5 кръга във вторник.

До края на август всеки понеделник и сряда от 12 до 13 часа в покрития плувен басейн до ГПЧЕ „Ромен Ролан“ са безплатните уроци по плуване с треньор Стефан Вачев, за които обаче местата вече са изчерпани, съобщиха оттам.

Тези по баскетбол са от 8 до 9:30 часа в спортна зала „Стара Загора“ (бивша ДЗУ) с треньор Васил Кифев. Тренировките по волейбол за ученици са всеки вторник и четвъртък от 13:30 до 15 часа в спортна зала „Иван Вазов“ с треньор Мариана Димова. Организирани са и занимания по скокове на батут и спортна акробатика във вторник и сряда в залата за спортна акробатика на стадион „Берое“. Тренировките на тенискортовете в парк „Аязмото“ са от 16 до 17 часа в четвъртък, а стрелбите с пневматично оръжие на стрелбището в спортна зала „Стара Загора“ се организират вторник и четвъртък от 13 до 14 часа. За малките грации по художествена гимнастика – безплатните тренировки са във вторник и четвъртък в Спортна зала за художествена гимнастика.

Записванията за всички спортни занимания са индивидуални при съответните организатори. Последните уточняват, че те са за деца от 7 до 16 години. Пълният списък с координатите на треньорите и местата на тренировките са публикувани в сайта на Общината.

Стела АЛЕКСИЕВА