Приятели изненадаха журналистка-юбилярка с… първа книга

299

Неочакван подарък, първа книга с правени от нея през последните години интервюта, получи журналистката от Казанлък Диляна Бобева, която на 22 май навърши приятна кръгла годишнина. Малкото томче с интригуващо заглавие „Живот Бо“ е в тираж от 100 бройки и е със запазената марка на ИК „Лаген“, негов редактор е бившият велик депутат, журналист и поет Трифон Митев, а корицата е дело на Бойко Арсов.

В книгата са намерили място 8 интервюта, сред събеседниците са академик Антон Дончев, култовата певица Тони Димитрова, психоложката и автор на редица изследвания Мадлен Алгафари, първата жена служебен премиер на Република България Ренета Инджова и др. Всички те са вземани при гостуванията им в Казанлък, където живее и работи юбилярката. Подготовката на книгата е преминала в пълна тайна от Бобева, споделят приятелите-съзаклятници, които наместо предговор са написали: „Животът ни е пъстър и многообразен, но ние си оставаме все същите и те обичаме!“.

Подаръкът завари Бобева в момент на подготовка за пътуване до Тел Авив, в престоя й там е предвидено и посещение на Светите места, което означава, че не след дълго ще подписва бъдещите си текстове като хаджи Диляна.

Петър ХРИСТОВ