Приключи изграждането на ключово кръгово кръстовище в Стара Загора

467

Приключи изграждането на кръговото кръстовище на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ и ул. „Загоре“, пътната връзка за град Раднево в кв. „Кольо Ганчев“, съобщиха от пресцентъра на Общината. Целта на проекта за реконструкция бе да се подобри транспортно-техническото функциониране на кръстовището, както и организацията, и безопасността на движението.

Основният остров на кръстовището е с формата на елипса, има и съпътстваща инфраструктура – тротоари, осветление, предвидено е и озеленяване. Направени са и допълнителни дъждоприемни шахти, както и канализация за дъждовни води, подмяна е осъществена на водопроводната мрежа. Дейностите включиха още преустройство на тролейбусната контактна мрежа, подмяна на подземни комуникации, както и изграждане на проходим колектор и голяма шахта. Положена е пътната маркировка за новата организация на движение при кръговото кръстовище.

Строително-монтажните работи бяха извършвани на три етапа съгласно временна организация на движението по време на строителството, като целта бе да не се прекъсва пропускането на преминаващи МПС, припомнят от Община Стара Загора.

(СН)