Приключи второто класиране за прием в първи клас в Старозагорските училища

38

Днес бяха обявени резултатите от второто класиране за прием в първи клас в общинските училища в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Общината.

От общо 117 чакащи за различни училища деца са приети 93 бъдещи първокласници. За третото класиране остават само 23 деца.

„Има достатъчно свободни места и то в училища с утвърдено име, и в централната част на града. Всички начални учители са много отговорни, а училищата са инвестирали средства за посрещане на първолаците в светли и красиви класни стаи“, коментира ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова.

Свободни места има във Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“, в Шесто основно училище „Св. Никола“, в Средно училище „Васил Левски“, в Средно училище „Иван Вазов“ и др.

Запълнени са паралелките в Основно училище „Кирил Христов“, Пето основно училище „Митьо Станев“, Девето основно училище „Веселин Ханчев“, Основно училище „Димитър Благоев“ и Средно училище „Максим Горки“.

След второто класиране бъдещите ученици могат да бъдат записани в съответното учебно заведение между 17 и 19 юни.

За трето класиране електронната система ще бъде отворена на 22 юни в 10:00 часа. Системата ще бъде затворена на 24 юни, а резултатите от класирането обявени на 26 юни.

Записването ще бъде на 29 и 30 юни.

(СН)