Пред старозагорци ще бъдат показани резултатите от втория театрален уъркшоп АКТ-УНИМА

156

На 28 юни от 19:30 на сцената на Куклен театър – Стара Загора, ще бъдат показани резултатите от втория по рода си театрален уъркшоп, организиран от Асоциацията на куклените театри УНИМА, България. Входът е свободен.

Началото на това ново начинание беше поставено през 2021 година, което продължи като мисия на организацията. Лабораторният процес позволява колективна работа на участници от цялата страна, творчески запознанства и обмяна на професионален артистичен опит. Плод на първия уъркшоп бе спектакълът „Самотата в съвременния човек/свят“ по текстове на поетесите Антония Антонова и Цветелина Вътева.

Вторият национален уъркшоп, който се провежда от 15 до 28 юни в Куклен театър – Стара Загора, е на тема „Невидимо дете“. Ръководители отново са утвърденият тандем – режисьорът Веселка Кунчева и сценографът Мариета Голомехова. Музикален ръководител е Иван Велков от група P.I.F. Темата е вдъхновена от творчеството на покойния Димо Стоянов и група P.I.F. Музикантите от групата са неразделна част от целия процес, както и специалните гости: визуалният артист Полина Герасимова, композиторът Милен Апостолов и певците Владимир Михайлов и Керана.

(СН)