Представиха образователния проект „Уча, играя, творя в Старозагорския музей“

130

Днес в РИМ бе представен проектът „Уча, играя, творя в Старозагорския музей“, финансиран от Министерство на културата. Целта му е популяризирането на богатото културно-историческо наследство на региона сред подрастващото поколение.

От името на кмета за реализиране на интересната образователна инициатива поздравления отправи зам.-кметът по образованието Надежда Чакърова.

„Благодаря на всички, участващи в изработката и подготовката на този прекрасен проект. Надявам се с него работата ни с младите хора да стане още по-ползотворна“, приветства участниците директорът на РИМ – Стара Загора, Петър Калчев.

Представени бяха занимателни листи и илюстрации за оцветяване, посветени на различни исторически периоди от развитието на Стара Загора. Те ще бъдат основна част от нова образователна програма, която се разработва от РИМ – Стара Загора, и ще бъде предложена на старозагорските училища в началото на следващата учебна година. Демонстрация на четирите игрови модули бе направена от ученици от II ОУ „Петко Рачов Славейков“ и ОУ „Кирил Христов“. Мебелното оборудване за работа с деца също е заложено в проекта.

Подробности за организацията и реализацията даде Ирина Атанасова, завеждащ отдел „Работа с публики“. „Проектът е с името „Уча, играя, творя в Старозагорския музей“, именно защото нашият екип смята, че това е най-важно в работата с деца, за да бъдат приобщени по-лесно към изучаването на историята ни. Чрез метода на играта те ще бъдат насърчени в развиването на творческия си потенциал“, поясни Ирина Атанасова.

(СН)