Пребиха жестоко 65-годишен мъж от Крън

273

65-годишен мъж от град Крън е бил намерен в безпомощно състояние от свои съграждани на улицата, по тялото му имало множество наранявания в резултат на нанесен зверски побой. Изпадналият в безсъзнание мъж е бил транспортиран по спешност първоначално в ЦСМП – Казанлък, а от там в старозагорска болница, където е бил хоспитализиран.

Побоят е бил извършен следобед на 17 юни, три денонощия по-късно е задържан предполагаемият извършител, 37-годишен крънчанин, който е отведен в ареста за 24 часа по Закона за МВР. Местни жители споделят, че жертвата и побойникът се познавали добре, често били виждани заедно, но никой не знаел защо и при какви обстоятелства се е стигнало до побоя. Кметът на Крън Пламен Георгиев категорично отказа каквато и да е била информация под претекст, че имало образувано предварително производство, а и отговарящите за реда в градчето униформени били командировани към София за охрана на НС.

Предварителното производство е по член 129, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК, предвиждащ затвор до 6 години за извършителя. Според лекарите жертвата продължава да бъде в изключително тежко състояние и не гарантират оцеляването й. Предстои материалите по делото да бъдат разпределени на конкретен обвинител, който ще реши дали да поиска постоянна мярка за неотклонение на арестувания.

Христо ДИМИТРОВ