Пращат роднинско „трио“ в затвора заради 9 кражби в Града на розите

468

Роднинско „трио“, съставено от втори и трети братовчеди, ще пребивава няколко години в затвора след произнесени осъдителни присъди на Районния съд в Казанлък по дело за общо 9 кражби на територията на Града на розите.

19-годишният Сабри Страхилов, с две години по-малкият от него Филип Стефанов и 23-годишният Смаил Кръстев застанаха пред Темида по обвинение, че за по-малко от четири месеца, от 20 юли до към 2 ноември м.г., в условията на продължавано престъпление (на девет пъти) са успели да задигнат вещи на обща стойност 5 600 лв. от магазин за кафе, стая в болница, механа, тавански етаж, павилион за вестници, каравана, пекарна за хляб, магазин за авточасти и павилион за бързо хранене. Сред откраднатите предмети е имало мобилен телефон, цигулка, фотоапарат и др., които успешно успели да изтъргуват или заложат.

„Чевръстите“ казанлъшки момци най-често прониквали в помещенията, като разбивали вратите или прозорците, действали са предимно нощем, като най-възрастният от тях е „играл“ своеобразно „отцепление“.

Съдът е наложил за Сабри 4-годишен престой в затвора при първоначален строг режим на изтърпяване, а на Филип – две години при общ режим. Баткото Смаил се е разминал с 1 година условно при 3-годишен изпитателeн срок. Първите двама са с постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“ от ноември 2020 година, този период ще им бъде приспаднат от размера на присъдите.

Христо ДИМИТРОВ