Пратиха бракониер на пробация, потрошил кола на Горското

413

С двегодишен пробационен режим се размина 36-годишен жител на мъглижкото село Зимница, който застана пред Темида в Казанлък за хулиганство и повреда на служебен автомобил при опит да бъде задържан за бракониерска дейност в гориста местност на 8 февруари т.г.

Вече осъжданият М.М. признал вината си и изразил съжаление за постъпката си – размахал тояга и строшил стоповете и бравата на джип с логото на ДГС – Мъглиж, докато двама от горските се опитвали да прекратят бракониерската му дейност. Споразумението с наблюдаващия досъдебното производство прокурор е одобрено от съдебния състав, който уточнява, че М.М. ще трябва да заплати направените разходи от МВР в размер на 276 лв., а тоягата трябва да бъде унищожена. От пробационния период се приспада времето, през което зимничанинът е прекарал в ареста.

Случаят от 8 февруари, когато двама бракониери пробваха да набият горски служители, стана повод в Зимница да влязат близо 100 униформени полицаи и жандармеристи и да претърсят за незаконно добит дървен материал жилищата на местните роми. Ден преди да бъде одобрено споразумението за пробацията на М.М., казанлъшкият съд глоби с по 1 000 лв. други двама бракониери от Нова Загора и Николаево, спипани да секат дърва в местността Ратичето на 1 декември през вече далечната 2017 година. Произнасянето на присъдите се проточило поради отсъствието на подсъдимите от страната.

Петър ХРИСТОВ