Почетният гражданин на Стара Загора Кънчо Матев бе удостоен с Благодарствен знак на Общината за 90-годишния си юбилей

210
От името на кмета началникът на отдел "Образование" Станимира Димитрова връчи Благодарствения знак на Община Стара Загора на юбиляря

С огромно уважение и признателност кметът Живко Тодоров отправи поздрав по повод 90-годишния юбилей на изключителния образователен деец и почетен гражданин на Стара Загора – Кънчо Матев, личност с огромен принос в развитието на чуждоезиковото обучение в Стара Загора, съобщиха днес от пресцентъра на Общината.

Кънчо Матев е първият и дългогодишен директор на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, първоначално известна като Френската гимназия, чийто възпитаник е и самият Живко Тодоров.

„Всички знаем, че Вие сте рицар на духовността и емблемата на ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Вашият празник е повод отново да Ви благодаря, че неуморно сте работили за съхраняване на духа и традициите на българското образование, че винаги сте били старозагорец, обичащ своя град. Ненапразно за Вас е отредено най-високото отличие „Почетен гражданин на Стара Загора“.

Желая Ви добро здраве, силен дух и упоритост още дълги години! Съхранете воля и ентусиазъм, не позволявайте да угасне искрицата, която пали любовта към науката, живейте с вярата си в силата на духовността и знанието!“, казва в своя поздрав кметът Тодоров.

От негово име Станимира Димитрова – началник на отдел „Образование“, връчи на Кънчо Матев Благодарствен знак на Община Стара Загора.

(СН)