Постановиха 30 месеца затвор за старозагорец, заплашил студентка от ТрУ с пистолет

185

2 години е 6 месеца ще остане зад решетките 55-годишният Румен Р., който застана на подсъдимата скамейка по обвинение в закана за убийство и хулиганско поведение.

Инцидентът е от 29 януари м.г., когато студентка от Тракийски университет в Стара Загора по невнимание леко ударила с предницата на семейния автомобил „Мерцедес“ багажника на „Фолксваген Голф 4“, управляван от брата на подсъдимия.

Собственикът на автомобила започнал вербален скандал, като заплашил студентката с отнемане на свидетелството й за правоуправление. Междувременно от прозореца на фамилната си къща Румен Р. се развикал: „Ей, помляхте ни колите тука! Ей сега ще сляза и ще видиш!“. Секунди по-късно се нахвърлил на младата жена, стискайки в ръката си зареден с патрон в цевта законен пистолет „Глок“, калибър 9х19 мм.

Междувременно на местопроизшествието пристигнали полицаи, а след тях и родителите на момичето.

При пристигането на униформените мъжът успял да скрие пистолета и с голи ръце се нахвърлил върху им, като изкрещял: „Палета, вчерашни хлапета, смешници!“. Наложило се той да бъде закопчан с белезници и отведен в ареста. При огледа не са били установени повреди по автомобилите. Присъдата, постановена от състав на Районен съд – Стара Загора, подлежи на обжалване.

Христо ХРИСТОВ