Поредица отличия завоюваха младите таланти от старозагорското НЧ „Родина-1860“

164

На пролетното XII издание на Международния музикален онлайн конкурс „WORLD OPEN Music Competition“ в град Белград, Сърбия, журито присъди първо място на Виктор Стоев (пиано) от Музикалната школа при Народно читалище „Родина-1860“ – Стара Загора, с 91 точки от 100 възможни. В конкурса взеха участие изпълнители от над 40 държави, между които Русия, САЩ, Китай, Япония и други.

Сертификат за изключителни педагогически умения бе присъден и на учителката на Виктор – Деница Георгиева.

Вокална студия „Усмивки“

Четирима възпитаници на Музикалната школа при НЧ „Родина-1860“ получиха и златни медали на провелия се на 8 май 2021 г. в Хасково XIV „Преглед на младия талант“, в който участваха представители на музикални школи от различни градове в страната. За отличното представяне журито присъди златните медали на Виктор Стоев, Мая Пенкова, Теодора Вълкова и Тимотей Вълков.

Международният конкурс „Abanico“ за изпълнители на песен на испански език или друг от групата на романските езици пък донесе две втори награди в категориите „Изпълнение на популярна песен“ и „Изпълнение на испанска песен“ на момичетата от трета група на Вокална студия „Усмивки“ при старозагорското читалище.

(СН)