Покрай Първа пролет зала „Стара Загора“ чака Топ 4 в Адриатическата лига – жени

34
Паметен миг от 2019 г., малко след като "зелено-белите" баскетдами от Града на липите сразиха черногорския "Будучност" - Подгорица, с 65:64 на финала

Градът на липите щеше да е домакин на Финалната четворка. още миналия сезон, но тогава шампионатът бе прекратен заради COVID-19

Очаквано „зелено-белите“ баскетдами от Града на липите получиха домакинството на Финалната четворка на Адриатическата лига за жени. Решителната фаза от шампионата ще се проведе на 20 и 21 март в Общинска зала „Стара Загора“. (Тук е мястото да кажем, че астрономическата пролет настъпва на 20 март в 11 часа и 37 минути, а ние честваме Първа пролет на 22 март.)

В Топ 4 ще има два български отбора: домакинът „Берое – Стара Загора“ и „Монтана 2003“, а останалите участници са черногорският „Будучност“ и словенският „Цинкарна“ – Целе.

Стара Загора за първи път ще е домакин на Финалната четворка. Това трябваше да се случи още миналия сезон, но тогава шампионатът бе преждевременно прекратен заради пандемията от китайския коронавирус.

Припомняме, че турнирът се е провеждал два пъти в България: през 2007 г. – в София, а през 2018 г. – в Монтана. Освен това „Берое – Стара Загора“ е един от двата родни тима, печелили авторитетната надпревара. Другият е вече несъществуващият ЦСКА.

(СН)