Пожарникари благодарят на кмета на Дълбоки

85

Благодарствен адрес до кмета на старозагорското село Дълбоки изпрати директорът на РД ПБЗН – Стара Загора, комисар Стоян Колев. В него се казва, че в процеса на локализирането на сложния пожар, възникнал на 25 юли, кметът Бальо Иванов е бил неотлъчно до огнеборците и подпомагал извършването на пожарогасителните действия. Според комисар Колев кметът има съществен принос за своевременното овладяване на възникналата ситуация.

Припомняме, че пожарът пламна около 16:30 часа на 25 юли северно от село Дълбоки. Пламъците тръгват от местността Сечен камък, където само преди ден, пак от това място, започва друг пожар, който обаче бе овладян бързо.

Недостъпният терен препятства използването на техника и гасенето се извършва ръчно. Заради появилия се вятър привечер на 25 юли огнената стихия се разпростира на широк фронт във всички посоки.

На помощ на огнеборците и доброволците се включват и военни от Втора механизирана бригада. Наложило се е насрещно палене, за да бъде спасено селото.

„Тази награда не е само за мен. Тя е за всички доброволци от Дълбоки, които помагаха за овладяването на стихията. Искам да благодаря на пожарникарите и военните, без тях нямаше да се справим“, коментира Бальо Иванов. Той подчерта, че Благодарственият адрес ще бъде сложен на видно място в кметството на село Дълбоки.

(СН)