Подсъдим за лихварство отърва решетките

68

Условна 2-годишна присъда при 4-годишен отлагателен срок получи подсъдим по обвинение в незаконно извършвана банкова дейност в Казанлък, който във времето от 2005-а до 2008 година предоставил на свои познати общо 13 кредита при различна лихва.

Подсъдимият Веселин Колев предоставил общо на 6 лица заеми в размер общо на 45 300 лв. и 1 400 долара, като лихвата била между 5 и 10 процента в зависимост от срока за възстановяване на сумите.

В съдебна зала подсъдимият е поискал да сключи споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор, сред аргументите за това си решение Колев е изтъкнал тежкото заболяване на съпругата си.

„С оглед степента на заболяване на съпругата ми, което е в напреднал стадий, имам желание и предвид становището на защитниците ми да сключим споразумение, макар че не съм ощетил никого с деянието си, но поради това, че не се знае колко време имаме съвместен живот със съпругата си, искам да обърна внимание на семейството си…“, е записано в протокола от заседанието, проведено на 24 февруари.

Споразумението е било одобрено и има силата на влязла в сила присъда. Казанлъчанинът ще трябва да заплати направените разноски в размер на 613 лв.

Иван ПЕТРОВ